3 toffe bestemmingen in Noord-Amerika

Wil jij graag een keer naar Noord-Amerika? In deze blog vind je 3 tips voor een toffe vakantie. We behandelen onder andere Alaska, Canada en natuurlijk de Verenigde Staten. Wat hebben deze landen te bieden, en wat past bij mij?

Alaska

Welkom in de wereld van immense schoonheid! Een wereld van besneeuwde bergen, dichte regenwouden, mousserende gletsjers, diepe fjorden, uitgestrekte toendra’s. Rivieren vol met wilde zalm, ontelbare eilandjes en zo veel meer. Alaska, één van de laatste wildernis op aarde is de grootste staat van de Verenigde Staten en is bijna net zo groot als heel West-Europa en 48 keer zo groot als Nederland. Met een oogverblindend mooie natuur waar het wemelt van de grizzlyberen zal Alaska zonder twijfel indruk op je maken! Bezoek Alaska voor: grizzlyberen, kariboes, natuur, Anchorage (de grootste stad van Alaska), Denali National Park, Glacier Bay National Park, Mendenhall- gletsjer, Katmai National Park.

Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld en kent een prachtige natuur met imposante bergketens, uitgestrekte bossen en diepblauwe meren. De meeste mensen reizen dan ook naar Canada vanwege de overweldigende mooie natuur. Naast een schitterende natuur heeft dit enorme land ook prachtige steden zoals de wereldstad Toronto, de bijzondere hoofdstad Ottawa, de bruisende stad Montreal, de Europees aandoende stad Quebec City, en het moderne Vancouver (onlangs uitgeroepen tot de mooiste stad van de wereld). Liefhebbers van cultuur kunnen genieten van de vele historische bezienswaardig- heden, forten en musea. Canada heeft ook (winter) sportliefhebbers veel te bieden, wandelen, vissen, kano en rafttochten, ijshockey, paardrijden, bergbeklimmen, fietsen, wildwatervaren, skiën, de mogelijkheden zijn grenzeloos. Altijd al een keer naar een ver land op vakantie willen gaan, Canada is een uitstekende bestemming. Reis naar Canada voor: de Rocky Mountains, steden, natuur, natuurparken, Niagara Falls, Great Lakes (De Grote Meren), grizzly beren.

Verenigde Staten

Een rondreis door Amerika is een droom voor vele reizigers. Het is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Natuurliefhebbers op vakantie in the USA kunnen hun hart ophalen aan de prachtige natuur. Liefhebbers van steden kunnen terecht in New York, Chicago, Las Vegas, Los Angeles, Hollywood, San Francisco en Seattle… Zonaanbidders kunnen terecht op de stranden van Miami Beach, Californië of Hawaii. Spot beroemde filmsterren in Hollywood, of bezoek Mickey Mouse in Disney world. Las Vegas, het grootste attractiepark van Amerika, daar staat alles in het teken van gokken, amusement en shows! Amerika heeft het allemaal! Of je nu een natuurliefhebber een culturele ontdekkingsreiziger een stedenfreak of een shopaholic bent. Of je nu alleen, met z’n tweetjes of met het hele gezin op vakantie gaat, je zult vast en zeker een fantastische tijd hebben in de Verenigde Staten van Amerika. Reis naar de Verenigde Staten voor: natuur, steden, stranden, shoppen, prachtige natuurparken, woestijnen, stoere berggebieden, Disney world.