Benni Raich Brucke

De coolste hangbruggen van Oostenrijk

Dat gaat diep daar beneden! Wat volgt is zeker niet voor bangeriken omdat het hoog gaat. In het land van bergen en valleien zijn er natuurlijk enkele hangbruggen op duizelingwekkende hoogten die fantastische panorama’s bieden.
We gaan graag met je om. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we in joggingbroek op de bank willen joggen. Nee, we nemen je liever mee naar de spannendste hangbruggen van Oostenrijk. Omdat het land van bergen en valleien zoiets te bieden heeft.

Hangbrug over de Stuibenfall

Een hangbrug is vooral indrukwekkend wanneer een waterval langs de weg stroomt. Dit is precies het geval bij de Stuibenfall in het Ötztal: een 80 meter lange brug leidt je vrij hangend over de afgrond en naar de zijkant van de waterval. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de hele vallei. Aan de andere kant is het spektakel nog lang niet voorbij. Nu gaat het ongeveer 700 treden omhoog langs het stromende water naar de oorsprong van de waterval. En er is zelfs nog een andere, vaste, kleine hangbrug die je over het stortwater leidt en een uniek uitzicht op de diepte garandeert.

Holzgauer hangbrug

De touwhangbrug in Holzgau zorgt ook voor een snelle hartslag. Hiermee wandelt u geheel gratis over de wilde en romantische Höhenbachtal kloof en verwondert u zich ook over een natuurkracht: de Simms waterval. De hangbrug bevindt zich op de route van de nieuwe Lechweg, die zich als een 125 kilometer lang wandelpad uitstrekt van de Lechbronnen bij Lech am Arlberg tot de Lechfall bij Füssen. Deze lengte mag u niet afschrikken, want er zijn ook enkele rondwandelingen die u kunt combineren met een bezoek aan de Holzgau hangbrug.

Hangbrug in de Gastein-vallei

Gewoon vliegen is leuker dan een wandeling over de hangbrug in de Gastein-vallei, die je gemakkelijk kunt bereiken vanaf het bergstation op de Stubnerkogel. Het leidt je van het toprestaurant naar de Senderbahn en is 140 meter lang. Het unieke aan de altijd lichtjes zwaaiende brug is dat deze de eerste is die op zo’n hoogte is gebouwd en het hele jaar door toegankelijk is.
Een andere reden waarom deze excursiebestemming in de Gastein-vallei niet mag ontbreken op de coolste hangbruggen in Oostenrijk is dat het ontwerp transparant is in alle richtingen (ook naar beneden). Wauw! Om deze bijzondere ervaring vast te leggen, is er een fotopunt aan de noordkant van de brug, waar je een gratis foto van jezelf kunt maken op de hangbrug. Als je hier bent en je hebt nog wat moed over, mag je het veilige voetpad parallel aan de brug niet missen. Hier kunt u vanaf de Stubnerkogel naar de Großglockner kijken.

Hangbrug over de Dachstein

Pure spanning wacht op u bij de hangbrug op de Dachstein, de hoogste hangbrug van het hele land en een verbinding met het Dachstein Ice Palace. Het is hier duizelingwekkend 400 meter – dus kijk niet te lang op eigen benen. Als je over de 100 meter lange brug loopt, krijg je een indrukwekkend panorama van de ruige rotsen van het Dachstein-massief. Een bezienswaardigheid die u zeker niet zo snel zult vergeten. Ondanks alles wacht het echte hoogtepunt aan het einde van de hangbrug op de Dachstein: de beroemde trap naar nergens. Hier lijkt de grond onder je voeten te ontbreken, omdat je het gevoel hebt dat je vrij zweeft midden in de natuurlijke idylle van Dachstein.

Highline179

Hallo van de tot voor kort hoogste hangbrug voor voetgangers ter wereld! Deze avontuurlijke excursieparel is 406 meter lang en wordt vastgehouden door slechts vier ophangtouwen, elk met een diameter van 60 millimeter. Je kunt een beetje bang zijn, maar we kunnen je geruststellen: de brug is veilig. Je begint op de parkeerplaats van Klause en volgt na ongeveer 20 minuten de borden die je naar de 114,6 meter hoge brug brengen. In de lente- en zomermaanden moet u uw bijzondere wandeling zeker combineren met een bezoek aan de kasteelwereld van Ehrenberg. De Highline179 is gegarandeerd een van de coolste hangbruggen in Oostenrijk – misschien zelfs wereldwijd.