GPStochten

GPS Tochten

Met de GPS tocht, gaat u op pad met een GPS systeem. Een GPS (Global Positioning System) is een hightech navigatiesysteem ter grootte van een mobiele telefoon dat signalen van satellieten opvangt, waardoor men overal ter wereld de positie kan bepalen.

Door het invoeren van de juiste gegevens tijdens de GPS tocht, begeven de deelnemers zich met dit toestel naar het goede waypoint.

Op deze waypoints worden verschillende opdrachten verzorgd. Denk bijvoorbeeld aan handboogschieten, vlotoversteek, spinnenweb, A-lopen en het spijkerspel. De invulling van de opdrachten tijdens de GPS tocht, is afhankelijk van de ligging van de tocht.

De opdrachten op het waypoint dienen de groepen zo snel of accuraat mogelijk af te leggen. Nadat de opdracht is voltooid, krijgt de groep een volgend waypoint toegewezen.

Raakt de groep onderweg de weg kwijt, dan dient de groep de noodenveloppe te openen om op het volgend punt te komen. Een geopende noodenveloppe levert natuurlijk strafpunten op.

Naast het zo snel mogelijk uitvoeren van de opdrachten, dienen de groepen de tocht in zo min mogelijk meters proberen af te leggen.

De GPS tocht is af te leggen vanaf veel startpunten, en zijn bij diverse organisatoren te boeken. In veel regio’s kun je dergelijke tochten ook gewoon downloaden en geheel zelf ondernemen.

Maar het is natuurlijk nog leuker om een GPS tocht met een groep af te leggen, en dat versterkt dan ook de samenhorigheid in de groepe.

Dat is ook de reden dat steeds meer bedrijven een GPS tocht boeken bij een gespecialiseerd bedrijf. Een teamuitje of een bedrijfsuitje, wat enerzijds als beloning wordt gegeven aan het personeel, maar aan de andere kant natuurlijk ook bedoeld is om den teamspirit te verhogen, en zo de werkbaarheid binnen een team of bedrijf te verhogen.

Overigens zijn er zelfs bedrijven die speiclaen GPS tochten aanbieden in landen als België of Duitsland, met hotel en de maaltijden in het te boeken pakket.