Kamperen tijdens de wintersport. Doen of niet doen?

De zomervakantie is net voorbij en voordat je het weet vertrekken we met z’n allen weer massaal naar de sneeuw om van de bergen te glijden, te après-skiën of gewoon van het landschap te genieten. Maar waar verblijf je dan? Je kunt natuurlijk kiezen voor een houten chalet dat het echte gevoel van de wintersport zou moeten vervullen, maar heb je ooit wel eens aan kamperen gedacht? Nee, geen kamperen als in zelf uren in de kou je eigen tentje opzetten, waarbij je de ene na de andere tentstok kwijt bent en je vingers steeds meer blauw zullen worden. Nee, we hebben het over luxe kamperen. 

Denk je eens in, je wilt een aantal dagen skiën op de Tsjechische Jested Berg met zijn 9 kilometer aan pistes, maar zou daarna ook graag een paar dagen spenderen in de rest van het land en je skivakantie half verwegen omgooien naar een stedentrip. Je hoeft niet persé in het gebied zelf te overnachten, maar ga je na het afdalen en aan het einde van de dag dan met je koude tenen naartoe? Zie jij het al voor je; Een chocomelletje in een verwarmde glamourtent?

In het Jested gebied bevinden zich vele verschillende kampeer mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Camping Tsjechië in het beschermde natuurgebied van Januv Dul. Dit luxe kampeerterrein met gezellige familiesfeer, onder leiding van een Nederlandse eigenaar, biedt vele verschillende accommodatie mogelijkheden. Zo is het heerlijk om tijdens deze koudere periode te vertoeven in één van de luxe vakantiewoningen, kampeerhut, stacaravan, maar ook de glamourtent. 

In een prachtig gelegen omgeving, dichtbij Praag op anderhalf uur rijden, en met veel meer sprookjesachtige stadjes nabij, kun je zelfs tijdens je skivakantie nog een beetje cultuur mee krijgen. En mocht je dan toch weer de skistokken erbij willen pakken? Binnen een 20 minuten sta je zo weer op de piste! 

Voor meer informatie, kijk op: https://www.camping2000.com/

De campinguitrustsing kun je hier vinden.