Kleed je warm aan tijdens de wintersport!

Wanneer je op wintersport gaat is het verstandig als je lekker warme kleding draagt. Bedenk ook goed dat je niet constant op de ski’s zult staan en dus wat reserve sokken of thermo ondergoed dient mee te nemen. Om er zeker van te zijn dat je het niet koud krijgt, moet je echter wel kritisch naar je wintersportkleding kijken. Zo is niet elke winterjas even warm en bieden niet alle sokken hetzelfde warme gevoel.

Goedkoop is niet altijd de beste oplossing

Ondanks het feit dat je geen dure merkkleding hoeft te kopen voor het wintersporten, is het toch goed om te kijken naar de verschillende soorten stof en garens die worden gebruikt. De afgelopen jaren kopen steeds meer mensen de wintersportkledij zoals jassen en thermo-ondergoed bij goedkope outlets of supermarkten zoals de Aldi.

Hoewel dit niet per definitie slecht is, varieert de kwaliteit van deze producten nogal, waardoor het goed is om kritisch te blijven. De stof van je winterjas of skibroek moet waterdicht zijn, goed ademen en verwarmend zijn. Veel goedkopere skikledingstukken missen vaak één of meerdere van deze eigenschappen.

Thermokleding

Het geheim van het warm blijven zit hem in het aanbrengen van verschillende lagen. Door isolerende kleding te dragen onder je skipak, creëer je een soort van tweede huid. Zo word de warmte van het lichaam behouden en bescherm je jezelf beter tegen hevige kou.

Om deze reden is het beter om geen katoenen onderkleding te dragen omdat dit bekend staat om haar vochtvasthoudende eigenschappen. Wanneer je kleding klam en vochtig is koel je te snel af tijdens het skiën. Thermokleding met wol erin is bijzonder geschikt voor een goede regulatie van de lichaamswarmte.

Heerlijk warme sokken

Het reguleren van je lichaamstemperatuur gebeurd voornamelijk bij de uitersten van je lichaam. Dit komt omdat de warmte op deze plekken het lichaam verlaat. Je voeten spelen daarom een belangrijke rol bij het warm blijven tijdens het wintersporten. Het is daarom belangrijk om goede sokken te dragen die je voeten niet alleen warm maar ook droog houden.

Doorgaans geld de stelling dat natuurlijke producten beter isoleren en vocht absorberen als synthetische materialen. Kijk daarom ook eens naar bijvoorbeeld jeukvrije en super zachte sokken van Merinowol .