Wintersport Tirol

Wintersport in Tirol

De Oostenrijkse deelstaat Tirol is onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming voor de wintersport, en de laatste jaren natuurlijk ook steeds meer voor een warme zomervakantie met veel zon.  ´Tirol is het kloppende hart van de Alpen en staat dankzij de vele gezellige skidorpen, de goede skipisten en natuurlijk de wereldberoemde Tiroolse après-ski, in de top vijf van winstersport bestemmingen in Europa!

Tirol omvat een aantal zeer hoge bergen, waardoor er zelfs in de zomer wintersport mogelijk is omdat er altijd sneeuw ligt. 

De hoogste berg in het gebied is de Großglockner (3798 meter) in het oosten van Tirol. Populaire wintersportoorden zijn St. Anton en Kitzbühel. Het is zowel ’s zomers als ’s winters een schitterende omgeving met imposante bergen en diepe dalen.

Dat Tirol in de top 10 staat is niet zo vreemd. Nergens vind je meer skigebieden, gondels, liften en drieduizenders bij elkaar dan in Tirol. Er zijn maar liefst meer dan 80 verschillende skigebieden in het prachtige Tirol.

Er is een grote keus aan wintersportmogelijkheden, er zijn gezellige authentieke bergdorpen en een goede sfeer op de pistes. Er is een enorm aanbod van uitstekende accomodaties, uitstekende skivoorzieningen en de bekende Tiroler ‘gemütlichkeit’ en bovendien ook veelal Hollandse gezelligheid. Een kindvriendelijk pension, een vakantiehuis voor 10 personen, een gezellige chalet of juist een luxe hotel? Het kan allemaal.

Er wordt wel gezegd dat dit deel van Oostenrijk eigenlijk helemaal gemaakt is voor het toerisme. Natuurlijk wonen er ook nog „normale“ Tirolers, maar inderdaad werkt o ongeveer de helft van alle inwoners in de toerismebranche. En dat merk je ook meteen, want nergens anders in de wintersport wordt je zo behandeld als in Tirol.

´Niets ist e veel gevraagd, want men staat altijd klaar om jouw vakantie nog mooier te maken dan belkoofd, en dat is vanzelfsprekend ook van toepassing op de zomervakantie, als al deze prachtige skigebieden omgetoverd zijn in perfect wandelgebieden waar je ook nog eens perfect kunt mountainbiken.

Tirol biedt een prachtige omgeving voor een onvergetelijke vakantie. Als u er één keer geweest bent, bent u verkocht!