zuiderzee museum

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zorgt op een unieke wijze voor een inzicht in de historie van Nederland en natuurlijk deze specifieke plaats. Het mooie van het museum is dat het de klassieke thema’s op een verassende manier weet te benaderen.

Buitenmuseum in Enkhuizen

U heeft allereerst de mogelijkheid om het buitenmuseum te bezoeken en op die manier kennen te maken met de ruim honderd panden die er voorheen voor zorgden dat het zuiderzeegebied kleur kreeg. Veel van de panden zijn zowel aan de binnen- als de buitenzijde nog in de originele staat. U heeft er de mogelijkheid om een aantal van de ambachten bij te gaan wonen, of te kijken naar de kunstwerken die men er tentoonstelt. Het zal al met al een unieke ervaring en belevenis zijn, waarbij ook de kinderen het uitstekend naar hun zin hebben.

Kinderen in het museum

De kinderen kunnen een groot aantal activiteiten ondernemen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waardoor ze zich geen moment zullen vervelen. Denk onder andere aan het pimpen van een klomp, het leren schrijven met een kroontjespen of het bezoeken van een klaslokaal uit 1930. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om de klederdracht uit het oude Holland aan te trekken en een speurtocht te doen die ze door heel het museum zal brengen, om ze al spelenderwijs wat bij te brengen. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zorgt voor een unieke ervaring, waarbij zowel u als uw kinderen het uitstekend naar hun zin zullen hebben.

Jaar van het water

In 2012 is het ’t jaar van het water, waardoor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen veel bezoekers weet te trekken. Onder andere de dijkgraaf en de Urker visser vertellen u graag meer over de manier waarop zij door het leven gaan. U kunt wat leren over de historie van ons land, maar aan de andere kant ook aan de slag gaan met de toekomst van onze strijd tegen het water. Welke vorm u ook kiest, het zal hoe dan ook een unieke dag worden. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen laat u op een geweldige manier zien hoe we altijd hebben geleefd van het water, hoe we er nu mee omgaan en waar de bedreigingen en kansen voor de toekomst liggen.