Animatievideo's inzetten voor jouw bedrijf? Zo doe je dat!

Animatievideo’s inzetten voor jouw bedrijf? Zo doe je dat!

Wanneer je effectief wilt inzetten op online vindbaarheid is online marketing onmisbaar. Eén steeds belangrijker onderdeel hiervan is video. Vooral door het enorme bereik van Sociale Media platformen zoals Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat en TikTok wordt video steeds meer de norm. Zo kun je ook animatievideo’s inzetten voor bepaalde doeleinden. Meer weten? Lees dan verder!

Wat kun je met animatievideo’s?

Een animatievideo is een video die bestaat uit geanimeerde beelden. Dit wil zeggen dat de video helemaal (of voor het grootste deel) uit getekende beelden bestaat. Alhoewel, vroeger werd alles getekend. Tegenwoordig is er allerlei handige software voor beschikbaar. Het grote voordeel van een animatievideo is dat er vrijwel geen beperkingen zijn. Je kunt in principe ieder idee tot leven laten komen en bent dus minder afhankelijk van bijvoorbeeld hoge kosten bij bepaalde moeilijke scenes. Bovendien zijn animatievideo’s zeer geschikt om een bepaalde doelgroep, zoals kinderen, aan te spreken. Of juist een complexe boodschap over te brengen aan een volwassen doelgroep. Met animatiebeelden is het namelijk makkelijk om stapsgewijs iets in basic taal iets uit te leggen en dus een boodschap over te brengen.

Hoe maak je de ideale animatievideo?

Iemand die een advertentie op Youtube of andere Sociale Media kanalen bekijkt heeft vaak weinig geduld. Het is dan ook belangrijk dat de boodschap van je video in de eerste 8 seconden naar voren komt. Binnen deze 8 seconden moet je de aandacht van de kijker hebben gepakt. De videoproductie van een animatievideo kun je zelf proberen uit te voeren, maar is een vrij specialistische en arbeidsintensieve bezigheid. Om deze reden is het aan te raden om een animatievideo te laten maken door een professionele partij. Zo’n partij heeft alle nodige software en weet precies welke fases je moet opnemen in een script om je doelgroep te bereiken. Zo haal je het meeste uit jouw video!