Bezoek Leiden met deze 5 tips

Bezoek Leiden met deze 5 tips

Leiden, een supermooie en vooral oude stad. Maar wat is nu echt de moeite waard wanneer je naar Leiden gaat? Dat is natuurlijk enorm breed, en je kunt je hier echt enorm gaan vermaken. Wij hebben in ieder geval 5 tips voor jou om je keuze makkelijker te maken.

Fietsen door de binnenstad

Wanneer je naar een echte Nederlandse stad gaat, dan is Fietsen natuurlijk geweldig! Leiden heeft mooie grachten en schattige bruggetjes waar je overheen kan fietsen. Met een fiets kan je de meest mooie plekken bezoeken, waar je met de auto niet komen kan. 

Bezoek de Pieterskerk

Een van de mooiste kerken in Leiden, is toch wel de Pieterskerk. De kerk is van binnen prachtig! Wanneer je er geen zin in hebt om de kerk te bezoeken, loop er dan eens om heen, want dat is echt wel de moeite waard!

Wandelen langs/ door de leuke hofjes

De mooiste hofjes zijn ook te vinden in Leiden. Wel geteld heet Leiden 35 hofjes. Met een wandeling door Leiden kom je dus zeker wel een van die hofjes tegen. De hofjes zijn speciaal gemaakt voor de armere mensen van vroeger. Tegenwoordig wonen er nog een aantal mensen in deze huisjes. 

Kroegen in leiden

Ook voor leuke kroegjes kun je terecht in Leiden.  Er zijn er hier veel te vinden omdat Leiden natuurlijk een studentenstad is. Lekker drankjes met je vrienden of familie? Het kan hier allemaal. Er zijn dan genoeg kroegen in Leiden waar je een leuke avond en/of middag kan hebben. 

High Wine Leiden

Een hele dag en misschien wel nacht in Leiden? Wat dacht je van een high Wine. Met een High Thea zijn we allemaal wel bekend, maar een ander leuk concept hiervan is een High Wine. Leuk om je dagje Leiden mee af te sluiten of misschien wel je avond mee te beginnen? Een High Wine leiden  kan je avond compleet maken. Bij een High wine wordt er gekeken naar de lekkerste wijnen met de meest lekkere hapjes die hierbij horen. Kijk eens naar de mogelijkheden als je naar Leiden gaat.