Een roadtrip door Europa met vriendinnen: het ultieme uitje!

Een roadtrip door Europa met vriendinnen: het ultieme uitje!

Een roadtrip door Europa! Wie wil dat nou niet? Bij deze heerlijke manier van reizen is het gevoel van vrijheid enorm. En bovendien zie je veel meer, dan wanneer je op een vaste bestemming verblijft. Natuurlijk wil je ook goed gezelschap. Dus ga je met je vriendinnen, leuke vrouwen dingen doen.  Maar waar ga je naartoe? En waar moet je allemaal rekening met houden? Pak je koffers. Want na het lezen van dit artikel ben je klaar voor een roadtrip door Europa!

Bestemmingen kiezen

Als je met vriendinnen gaat, zal er behoorlijk wat reis ervaring binnen de groep zijn. Jullie zijn vast allemaal op verschillende plekken geweest. Het is handig om deze reis ervaring te bundelen, zodat jullie kunnen bepalen waar je heen wilt. Vaak wil je toch iets nieuws zien. Dus maak een lijstje met bestemmingen en arceer waar je heen wilt. Of als het lastig is te bepalen waar je heen wilt, kun je ook kijken naar wát je wil zien.

Natuurliefhebber? Reis door Noord-Europa

Een van de opties voor een roadtrip door Europa is om naar Scandinavië te gaan. In dit deel van Europa zit je goed als je houdt van bossen en ruimte. Je kan ook leuke steden bezoeken en in Zweden bijvoorbeeld genieten van ‘fika’. Wat betekent dat je even pauze neemt en ontspant om te genieten van een kop koffie met wat lekkers.

Ontdek Midden-Europa

Landen als Slovenië en Slowakije zijn erg leuk om te bezoeken tijdens een roadtrip door Europa. Zelfs met veel reis ervaring bestaat de kans dat je er nog niet bent geweest. De landen zijn namelijk niet erg toeristisch. Maar niet minder mooi. Zo staan er in Slowakije bijvoorbeeld prachtige kastelen. En in Slovenië zijn prachtige dorpjes en meren te vinden.

Behaaglijk Zuid-Europa

Landen als Spanje en Italië zijn wat bekender, maar mogen zeker in ontbreken in je roadtrip reis ervaring. Het is heerlijk om door Italië te touren en bijvoorbeeld van de kust naar de wijngebieden in de provincie te rijden. Vooral de minder bekende regio’s, zoals Molise zijn prachtig om te ontdekken.

Last, but not least

Bestemming gekozen? Tijd om de koffers in te pakken! Een gezamenlijke inpaklijst kan handig zijn, zodat jullie dingen niet onnodig dubbel meenemen. Dat bespaart weer ruimte. En zo kun je meer meenemen bij het shoppen tijdens je roadtrip door Europa. Geniet van deze reis ervaring!