Eerste keer kamperen: wees goed voorbereid!

Eerste keer kamperen: wees goed voorbereid!

Een kampeervakantie is toch net even iets anders dan een verblijf in een hotel. Je brengt veel tijd door in de natuur, en het voelt allemaal wat avontuurlijker aan. Ga je binnenkort voor de eerste keer kamperen? Met deze tips wordt het een gegarandeerd succes!

Tent of camper?

Een eerste belangrijke beslissing is natuurlijk waarin je gaat kamperen. Kies je voor de luxe van een camper of wil je toch liever in een tent slapen? Een camper is meer comfortabel, maar een tent geeft toch net iets meer het gevoel van in de natuur te slapen.

De juiste kampeerplek kiezen

Nadat je beslist hebt waarin je wilt gaan kamperen, is de volgende belangrijke taak natuurlijk het kiezen van de juist kampeerplek. Ga je kamperen in de natuur, zoek dan eerst ui of dit wel toegelaten is, en welke faciliteiten je onderweg tegenkomt. Ga je voor een plek op de camping, check dan goed welke faciliteiten (toilet, wifi, douche) de camping heeft. Ook sfeer en bereikbaarheid zijn belangrijk. In het hoogseizoen doe je er ook goed aan om op tijd je plaatsje te boeken.

Het juiste materiaal

Of je er nu voor kiest om met zo weinig mogelijk spullen te gaan kamperen in een tent, of kiest voor de luxe van een camper, zorg ervoor dat je het juiste materiaal bij hebt. Is de tent beschikt tegen de regen? Heeft die gasfles wel de juiste aansluiting? Bedenk vooraf even of je bijvoorbeeld zelf wilt gaan koken. Check ook of er op de camping de mogelijkheid is om elektrische toestellen op te laden.

Test je materiaal

Niets zo vervelend als op de camping aankomen en merken dat er een stuk van je tent mist. Of misschien werkt het fornuis van de camper niet. Zorg dat je voor vertrek je materiaal uittest en bespaar jezelf onaangename verrassingen. Je bespaart jezelf ook meteen de stress van op de camping, na een lange reis, nog te moeten gaan uitzoeken hoe je je tent juist opzet.

Wees voorbereid

Kijk vooraf goed de weersvoorspelling na. Neem altijd iets mee voor de regen en de koude, ook in de zomer. Check de laatste travel updates voor vertrek. Bescherming tegen de muggen en een basis-EHBO mogen ook niet ontbreken.