Heerlijk SUPPEN met een SUP board

Heerlijk SUPPEN met een SUP board

Heb je wel eens iets gehoord of gelezen over SUPPEN? SUPPEN is vreselijk leuk en goed voor het lichaam. Maar wat is SUPPEN? Voor SUPPEN heb je een zogenaamd SUP board nodig. Maar wat is een SUP board, welke soorten boards zijn er en wat kun je met een SUP board? In ons blog vertellen we meer over SUPPEN en het bijhorende SUP board.

Wat is een SUP board?

Een SUP board is heel duf uitgelegd een plank die je in het water legt. Zo simpel is het eigenlijk. Het lijkt een beetje op een surfplank, maar dat is het bij lange na niet! Een SUP board kun je op verschillende manieren gebruiken en het biedt ook een ontspannende mogelijkheid aan om een natuurgebied te verkennen. Terwijl je ook nog eens je lichaam traint. Een SUP board wordt ook altijd geleverd met een paddle.

Wat kan ik met een SUP board?

Met een SUP board kun je op een ontspannende manier een natuurgebied en het water verkennen. Je kunt op een SUP board staan of zitten. Op je achterste of op je knieën. Het is maar net welke houding je het prettigst vindt of het beste bij je past. Voor beginnende SUPPERS is het misschien goed om zittend te beginnen, want je hebt een goede balans nodig als je op het board wilt staan. Natuurlijk kun je altijd een stapje verder gaan en uiteindelijk al staande het SUP board gebruiken.

Wat is SUPPEN?

SUPPEN is de benaming voor het besturen van een SUP board en SUPPEN is eigenlijk niets meer dan al staand of zittend op een SUP board het water verkennen. Je beweegt jezelf voort door de paddle te gebruiken. Er zijn verschillende technieken om met een SUP board vooruit te komen terwijl gevorderden er ook trucjes mee kunnen doen. In dat opzicht kun je het zo gek maken als je zelf wilt. SUPPEN is inmiddels ook een watersport die in populariteit razendsnel stijgt.

Een goede workout

SUPPEN is ook een goede workout, omdat je bij het gebruiken van een SUP board al je spieren gebruikt. Zo verbrandt je al snel 400 tot 500 calorieën per uur als je aan het SUPPEN bent. Dat is ook een reden om te gaan SUPPEN. Want je kunt lekker ronddobberen en van het water genieten terwijl je ook nog eens sportief bezig bent. Uiteindelijk is de effectiviteit van een training wel afhankelijk van hoe fanatiek je aan het SUPPEN bent, maar dat is vrij logisch.

Welk SUP board kopen?

Bij Summertoys kun je verschillende soorten en maten SUP boards bestellen en er zijn zowel boards voor beginners als gevorderden. Heb je geen zin om te slepen en heb je ook geen ruimte om het SUP board thuis op te bergen? Kies dan voor een opblaasbaar SUP board. Een opblaas board neem je eenvoudig mee in een tas en is snel op te blazen en te gebruiken. Het product is ideaal voor als je het strand of een meer bezoekt en je kunt een opblaasbaar board ook meenemen op vakantie!