Kamperen

Kamperen, glampen of een zonvakantie?

Wil je op vakantie maar twijfel je aan wat voor vakantie je wilt? Je hebt vaak de keuze tussen drie soorten: kamperen, glamperen of een zonvakantie. Vaak kies je toch wel voor een zonvakantie aangezien het in Nederland vaak slecht weer is. Misschien hou je juist wel van kamperen en doe je dat elk jaar. Voor de mensen die niet van kamperen houden, is er ook een glamping.

Glamping

Besluit je om te gaan glamperen? Dit eigenlijk gewoon het ‘nieuwe’ kamperen maar dan net wat luxer. Zo hoef je niet je eigen tent op te zetten en in te richten, maar staat er gewoon een grote tent voor je klaar. Ook heb je een eigen wc en badkamer, dit is heel fijn voor de mensen die van het gewone kamperen afzien vanwege het gedeelde sanitair gebouw. Je hoeft niet perse naar een glamping in Frankrijk bijvoorbeeld te gaan als je op vakantie wilt. Villatent biedt jou ook glampings in andere landen en voor de mensen die niet ver weg willen, kun je ook in eigen land naar een glamping.

Camping

Ook kamperen blijft een populaire vakantie. Wanneer je niet voor de luxe op vakantie gaat maar gewoon rust en een mooie natuur om je heen wilt, is kamperen de juiste optie. Een van de weinige struggle die je dan ook zal hebben is het opzetten en inrichten van je tent. Kamperen is vaak ook een gezelligheids vakantie voor de meeste mensen. Ze gaan als een gezin naar de camping en komen na twee weken vaak thuis met veel vrienden die ze daar gemaakt hebben. Vooral voor kinderen is een camping hartstikke leuk omdat er vaak veel leeftijdsgenootjes te vinden zijn.

Zonvakantie

Voor de wat luxere mensen, hoeft niet perse natuurlijk, heb je de zonvakanties naar warme, tropische landen. Ook zo’n vakantie kun je op verschillende manieren invullen. Je kunt ergens een huisje huren en wat leuke dingen bezoeken, maar je kunt ook all-inclusive gaan en de hele dag op een bedje aan het zwembad of op het strand liggen. Vaak gaan deze mensen dan wel op vakantie als ze zeker weten dat het hun vakantieperiode mooi weer is en ze echt niks hoeven en willen doen.

Conclusie

Wat voor vakantie jij wilt, hangt toch echt van jezelf af. In het kort staan hierboven beschreven welke vakanties het meest populair zijn en wat mensen dan doen, maar uiteindelijk moet je het nog steeds zelf beslissen. Wel kan ik je vertellen dat wanneer je iets nieuws wilt proberen, je een keertje moet glampen. Misschien bevalt het je dan zo goed, dat je dan voortaan geen andere vakantie meer wilt. En anders kun je altijd nog steeds gewoon lekker naar je hotelletje gaan en de hele dag lekker in de zon aan het strand liggen, mocht je kamperen en glampen toch niks vinden.