Met de trein van Amsterdam naar Parijs?

Een heerlijk weekendje naar Parijs met Valentijnsdag of met Kerst. Er zijn genoeg redenen te verzinnen om een paar dagen naar Parijs te willen. Heb je er echter al eens over nagedacht om de trein Amsterdam naar Parijs te nemen? Vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam rijd je namelijk in drie uur en vijftig minuten naar Parijs du Nord. Daar sta je praktisch in het centrum van de Franse hoofdstad! In dit artikel vind je uit waarom reizen naar Parijs met de trein de beste optie is vergeleken met de auto, het vliegtuig of de bus!

Toerisme in Parijs

Parijs is al vele jaren niet alleen de hoofdstad van Frankrijk, maar ook de hoofdstad van internationaal toerisme. Parijs staat bekend als een romantische en veelzijdige stad waar je gezellig kunt dineren, in romantische tuinen rond kunt struinen en kunt genieten van de prachtige gebouwen. Parijs is dan ook een populaire stad bij zowel Europeanen als Aziaten en Amerikanen. Parijs is dan ook een wereldstad voor toerisme en een zeer interessante trekpleister voor stelletjes. In de afgelopen jaren zijn er vele hotels, Airbnb’s en andere slaapplekken bij gekomen in Parijs en ook het aantal vluchten op Parijs is enorm toegenomen. Maar hoe kun je nou het beste vanuit Nederland naar Parijs reizen? Wat is makkelijk en wat kost dat dan?

Trein Amsterdam naar Parijs of anders reizen?

De trein Amsterdam naar Parijs nemen is een van de mogelijkheden die wordt geboden om van Nederland naar Parijs te reizen. Natuurlijk kun je kiezen om zelf met de auto te reizen. Het enige nadeel is dat dit in verhouding heel erg duur is, met parkeren in Parijs meegerekend, en rijden in Parijs is natuurlijk ook een regelrechte hel. Ook worden er busritten aangeboden in de richting van Parijs. Hier doe je ongeveer negen uur over en dan wordt je mooi in het centrum of bij Paris du Nord afgezet. Ook kun je natuurlijk vliegen vanaf Schiphol. Echter is dit in verhouding heel erg duur en daarnaast kost het heel veel tijd om zowel naar het vliegveld te reizen als in te checken. Ook het boarden, vliegen, op de koffers wachten, et cetera kosten veel tijd.

De snelste en verreweg goedkoopste optie is om de trein Amsterdam naar Parijs te nemen. Hierbij reis je eerst in korte tijd naar Brussel. Daar kun je kiezen of je de goedkopere Izy treinen naar Parijs rijst of doorrijdt met de iets duurdere Thalys naar Parijs. Het voordeel van de Thalys is wel dat je gemakkelijk tussen soorten comfort kunt kiezen en bij de Izy is dit niet het geval. Ook doet die trein er langer over dan de razendsnelle Thalys trein. Afhankelijk van hoe lang voor de reis je de treintickets boekt, betaal je tussen de €40 en €250. Traject trein Amsterdam naar Parijs is dan ook gemakkelijk boekbaar en een bereikbaar traject waarbij je binnen enkele uren in Parijs staat. Je kunt de trein Amsterdam naar Parijs gemakkelijk boeken via de Thalys of NS Internationaal. Zo sta jij relaxed, voor weinig geld en in no-time in het hartje van Parijs.