Corsica

Mijn Corsica

Ik heb Corsica al op veel verschillende manieren en met allerlei gezelschap bezocht. Wat ik me het beste herinner is een spontane solo-trip midden in de zomer met veerboot, auto en tent: van Wenen naar Corsica. Mijn kleine, fijne Peugeot genaamd THEO haalde met mijn laatste kracht de parkeerplaats in Calvi, toen gaf hij het uitgeput op en links laten vallen de uitlaat. En bijna alles wat aan de uitlaat was bevestigd.

Met de auto op de veerboot naar Corsica

Theo reed nog De eerste dagen heb ik op het eiland reserveonderdelen besteld (nee, toen had ik geen smartphone bij de hand en was er geen sprake van 24/7 internet). Ik belde werkplaatsen op het eiland en op het vasteland in eerlijk Frans en was niettemin dankbaar dat ik in een “Frans” reed. Ik herinnerde me die momenten nog maar al te goed dat we rond 4 juli wanhopig op zoek waren naar reserveonderdelen met de noodlijdende VW-camper in Frankrijk. Op de terugweg naar Corsica was ik ook bij mama, grootouders, nichtjes, partners en vermeende vrienden, en als hoogtepunt natuurlijk met mijn man. Maar genoeg van de retro reisherinneringen. Op de plaatselijke berg Calvi – Corsica

Mijn beste ervaringen op het eiland: tips voor Corsica

De bergen in het noordwesten en de hoogste van het eiland Corsica Ook al kijk ik ze meestal alleen van onderaf of wandel ik er omheen: de bergen op Corsica zijn iets speciaals. Niet voor niets wordt Corsica ook wel “de bergen in de zee” genoemd. Het kleine eiland combineert alles wat ik wil van een vakantie: hoge bergen, rivieren om in te zwemmen, riviervalleien om te wandelen, witte stranden zoals in de Caraïben, cuisine à la Francaise, heerlijke wijnen, beleefd Frans (meestal) en na het lezen van “Asterix in Corsica ”Voel je je snel thuis op het eiland. Er is een reden waarom het “La Kalliste” wordt genoemd – de mooiste.

Corsica bij Porto

In een half uur van de berg naar de zee De hoogste van Corsica is de Cinto met zijn 2706 meter, de mooiste naam heeft de Paglia Orba en het meest interessante is het uitzicht op de Capu Tafunatu met zijn rotsgat. Ze zijn allemaal ruim 2000 meter hoog en toch ben je in een mum van tijd bij het strand – of in de rivier – om vanuit de bergen in het noordwesten te zwemmen. De veeleisende GR20-wandelroute, waar alle echte bergbeklimmers over praten, ken ik alleen van diavoorstellingen. Hiervoor raad ik de rivierwandelingen langs de Figarella of de Fango en de klifwandeling in het voorjaar rond Calvi aan.

Mijn absoluut favoriete bezigheid op Corsica: Rivierebaden op Corsica – er is niets beters.

Zwemmen in de rivier – de rivierdalen in het noorden van Corsica Uit puur enthousiasme heb ik me zelfs uitgebreid in mijn eigen artikel over romantisch rivierbaden op Corsica. Er zijn veel tips onder “Rivierbaden – er is niets beters” om te lezen, maar het allerbelangrijkste: neem een ​​degelijke picknick mee met rosé, kaas, stokbrood en spek en stevige waterschoentjes!  Cap Corse en de kliffen – wilder dan wild. Voor een dagtocht van Calvi of St. Florent naar Cap Corse is het bijna te ver, te bochtig en te inspannend.

Mijn tip: huur een motorfiets in St. Florent en rijd een paar rondjes naar het noorden – dat heb ik zelfs gedaan. Fotopunten non-stop, maar altijd winderig en: Neem een ​​snack mee als je onderweg honger hebt.  Klimmen rond Ile Rousse Je hoeft niet per se een fotoshoot te doen voor je huwelijksuitnodiging daarboven, zoals we (onbewust) deden, maar het is het nog steeds waard. Voordat we naar de ochtendmarkt gaan om te winkelen en dan naar een café crème onder de platanen.

Avondromantiek in de restaurants op het strand – Calvi, mijn stad Een paar foto’s moeten hier volstaan: niet goedkoop, maar feest en eruit zien als “God in Frankrijk”. Als u het niet alleen hoeft te doen, maar in paren, des te beter.