Side

Side aan de Turkse Rivièra

Als je je wilt verdiepen in de geschiedenis van de 2e en 3e eeuw in dit leuke stadje, en als je een centraal gelgen hotel hebt gekozen, bijvoorbeeld hotel Side Mare Resort, moet je vooral eens langs de stadsmuur slenteren en een stukje de stad inlopen. Hier vind je enkele relikwieën uit een lang vergeten tijd. Ik vind het gek om over stenen van duizenden jaren oud te lopen en plotseling voor grote marmeren zuilen te staan ​​die de lucht in torenen.

Ook het amfitheater met zo’n 25.000 zitplaatsen was erg indrukwekkend. De toegangsprijs is hier 20 lira en laat het statief in je zak, want daar is het verboden.

Side aan de Turkse Rivièra voor romantici

De Apollotemper is het symbool van de stad Side en staat direct achter de zee. Deze plek is het mooist bij zonsondergang, wanneer de rode vuurbal door de pilaren van de tempel schijnt. Maar zelfs in de nacht van de volle maan komen hier veel stellen. Want als je op deze plek kust, blijf je voor altijd bij elkaar.

Side aan de Turkse Rivièra voor fijnproevers

In Side vind je ongelooflijk veel restaurants. De meesten van hen hebben een aardige ober die je wil overhalen om iets te gaan drinken. Helaas was ik maar één dag in Side en kon ik niet alle restaurants testen, maar deze zijn bij me gebleven.

GEEN WIFI in het tempelrestaurant

Dit restaurant maakt indruk met zijn locatie. Hier krijgen de gasten hun cocktail of koffie direct aan zee. Ik vond het gezegde op een poster naast de toegangspoort ook erg leuk: “Geen wifi – praat met je partner.” Verder zie je op elke hoek dat restaurants met wifi adverteren. Niet hier. Duimen omhoog! Scandinavisch gevoel in Café Öga Het ligt als een verborgen schat in een kleine zijstraat – Café Öga. Het menu aan de deur lijkt in het Zweeds te zijn. Naast het onlangs gerestaureerde stenen huis is een kleine binnenplaats met witte smeedijzeren stoelen met roze zitkussens. Zoals ik ontdekte, maakt de eigenaar alles zelf, van worteltaart tot Köttbullar. Zeelucht in het maanlicht

Als je een zoute bries in je neus en verse vis op je bord wilt, dan is het Moonlight Restaurant de plek voor jou. Groene oase in het Emirotel Side moet te voet worden ontdekt. Dan vind je er ook groene oases zoals het Emirotel met zijn bistro en café. De gasten zitten op een terras omgeven door groen. Prime time in Sunprime Dineer onder oosterse lampen in een koele achtertuin in het Sunprime Restaurant direct aan de strandpromenade. In tegenstelling tot de binnenplaats is het restaurantgebouw zelf in Scandinavische stijl gebouwd en ademt het een absoluut vakantiegevoel uit. Niet alleen omdat je vanaf de tafel de zee kunt zien. De plek om te zijn – Aphrodite Heerlijke salades, glutenvrije gerechten, Mexicaanse, Turkse, internationale gerechten – niets te wensen over in restaurant Aphrodite en ik heb een veganistische salade gevonden. Ook de ligging van het restaurant is ideaal – direct aan zee op een pleintje waar je vanaf het terras heerlijk naar het reilen en zeilen kunt kijken.

Goed verzekerd op reis

Kijk overigens wel voordat je op reis gaat naar Turkije, of in deze Coronacrisis je wel verzekerd bent voor de zorgverzekering. Dat hangt voornamelijk van het reisadvies af.