marbella

Spanje Marbella

Tijdens hun eerste familievakantie in het buitenland ontdekten de Rammells ook dat de Spaanse Costa del Sol veel meer te bieden heeft dan blauwe zee en zonneschijn. Zo leerde het jonge gezin de culinaire specialiteiten en de rijke geschiedenis van de regio kennen en vond het gewoon leuk om samen tijd door te brengen – iets dat thuis in Engeland vaak wordt verwaarloosd.

Nicky Brown is altijd vindingrijk geweest. Ze zat pas om 14 uur voor het eerst in het vliegtuig en weet daardoor precies hoe ze het meeste uit een vakantie in haar eigen tuin kan halen. Zij en haar man, Ray Rammell, werken veel: Ray als bouwvakker, Nicky als barmanager, vaak ’s avonds. Dus soms hebben ze gewoon geen andere keus dan hun vakantie thuis door te brengen.

Dit jaar wilden Ray en Nicky hun drie kinderen echter een ervaring geven waar ze zelden van genoten. De 12-jarige Brooklyn, Spyke (9) en Chayce (5) waren wat opgewonden voor hun eerste vlucht, die al snel werd vergeten na hun aankomst in het idyllische Marbella in Zuid-Spanje.
‘Het voelt als thuis, maar dan beter’, zegt Nicky enthousiast. Ze zit op het terras van de ruime accommodatie op het platteland, die de familie via Airbnb heeft geboekt, terwijl de zon ondergaat achter het zwembad. Een tijdje geleden plukten de Rammells citroenen in de tuin om verse limonade te maken, en nu ruikt het heerlijk na het eten dat sist op de grill. ‘Thuis zijn er zelden momenten dat we allemaal bij elkaar zitten, maar hier kunnen we gewoon spelletjes spelen, wat drinken en samen eten.’

De stad Marbella is doordrenkt van traditie: de witgekalkte historische gebouwen met hun ijzeren balkons zijn omgeven door kleurrijke bougainvilles en vallen vooral op door de uitgebreide tegels die herinneren aan de tijd van de Moren en Romeinen. In het midden van de vorige eeuw werd Marbella steeds meer bekend om zijn luxe strandhotels – sterren zoals Ava Gardner, Brigitte Bardot en Sammy Davis Jr. bleven in de chique Marbella Club. Er is echter veel meer te ontdekken in de regio dan alleen grote hotels: vakmanschap heeft hier een lange traditie en ook buitenliefhebbers komen aan hun trekken in het afwisselende landschap.
“Mijn man en ik vonden het geweldig om onze kinderen een nieuwe cultuur te laten zien”, zegt Nicky, en legt uit hoe enthousiast hun kinderen waren over het uitproberen van zeevruchten op de wekelijkse markt en meer te weten te komen over de geschiedenis van de ruïnes ter plaatse.

Hier zijn enkele hoogtepunten

Fietsen langs de kust van Marbella: “Aan het begin van onze vakantie leenden we fietsen van Yep.Bikes om de pittoreske kust van Marbella te verkennen. Na langs de bijna elf kilometer lange boulevard van Marbella te hebben gereden, hebben we een pauze op het strand genomen om in het water rond te spetteren – we hebben zelfs de kinderen geleerd stenen te springen. Op de Paseo staan ​​talloze cafés en restaurants. We kozen voor het lokale visrestaurant Nuevo Reino, waar we konden lunchen op het terras met uitzicht op de Middellandse Zee. We hielden allemaal van de paella – zelfs onze kinderen, die heel graag experimenteren als het om eten gaat. ”
Roadtrip naar Bolonia: “We hadden gehoord over deze prachtige zandduinen en de oude ruïnes, die slechts anderhalf uur rijden van Marbella verwijderd zijn.

Alleen al de reis is de moeite waard: onderweg kunt u een tussenstop maken in Tarifa, vanwaar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Marokko. Toen we bij de ruïnes van Baelo Claudia kwamen, een historisch Romeins vissersdorp, waren onze kinderen erg nieuwsgierig om meer te leren over de afbrokkelende gebouwen en hun geschiedenis. De plaats ligt op een heuvel met uitzicht op de Duna de Bolonia – dit zijn enorme zandduinen die naar een halvemaanvormig strand leiden. Van dichtbij waren de duinen nog indrukwekkender. Mijn man en zoon Spyke aarzelden niet lang – en korte tijd later rolde ons hele gezin de zanderige helling af naar het strand (en het was het waard, hoewel we daarna een beetje duizelig waren). ”

Culinair

Culinaire hoogtepunten in Málaga: “Op onze laatste dag zijn we op reis geweest naar het centrum van Málaga, dat op ongeveer 45 minuten rijden van Marbella ligt. Als je zin hebt in iets zoets, dan is Casa Aranda de plek voor jou; de winkel staat bekend om zijn churros, die we ook samen met een warme chocolademelk voor iedereen besteld hebben. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen om de knapperige gebakjes in de stroperige cacao te dopen.

Eigen reis

Ook zo’n mooie reis boeken naar Spanje? Kijk dan eens naar Fly drive reizen Spanje, waar je gewoon met het vliegtuig daarheen kunt reizen, en daar kunt rondreizen.