Huwelijk

Trouwen

Trouwen: als partners in de echt verbonden

Als je gaat trouwen heb je een mooie dag in het vooruitzicht. Sterker nog, voor veel mensen is een bruiloft de mooiste dag van hun leven. Vanaf dat moment ben je in de echt verbonden met je partner. In goede en slechte tijden, door dik en dun. Trouwen is de ultieme bezegeling van jullie liefde.

Welke dag kies je om te trouwen?
De dag waarop je gaat trouwen is vooral een persoonlijke keuze. Houd er rekening mee dat het in het weekend vaak drukker is. Trouwen op een doordeweekse dag is daarom soms makkelijker te plannen. Overigens heeft vrijwel elke gemeente een dag of dagdeel waarop trouwen gratis is. Handig als je een beperkt budget hebt!

De decoratie voor je bruiloft

Steeds meer bruidsparen willen net dat tikje extra, en kiezen voor een mooie aankleding van de feestzaal, of de aankleding van het Diner. Vaak kan je zelf hierin zeer creatief zijn zonder dat het veel geld gaat kosten. Zoals je hier op de foto ziet maak je kleine biedemeijertjes, deze wikkel je b.v. in Jute, of een mooie papiersoort. Wat goedkope glaasjes daar wikkel je een bandje om aan de onderkant, en je feesttafel ziet er zeer exclusief uit . Ook met een simpele hortensia uit de tuin maak je een schitterende decoratie. Wikkel er een witte strik om en decoreer deze om de stoel, ook zeer mooi voor de trouwceremonie

Tips voor het plannen van je bruiloft thuis op het strand of op locatie. Trouwen thuis of op het strand er komt meer bij kijken als je denkt. We hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Een trouwring is voor het leven, dus wil je een ring die ook een levenlang meegaat. Je kan kiezen om je ringen door een edelsmid te laten maken zo ben je er altijd van verzekerd dat je een unieke trouwringen hebt geheel naar jullie smaak.

Maar natuurlijk kun je bij een „gewone“ juwelier ook een goede en mooie trouwring kopen, bijvoorbeeld in het luxe Witgoud.

Trouwen in het buitenland?

Natuurlijk kun je gewoon in Nederland trouwen, in je eigen woonplaats of in een leuk stadje.

Tegenwoordig is het gemakkelijker om elders te trouwen. In een ander land binnen de Eu is dan eigen best wel makkelijker geworden. Denk er bijvoorbeeld maar eens aan om in de witner in de sneeuw te trouwen in Oostenrijk, in één van die leuke kappeletjes die overal te vinden zijn.

Maar bijvoorbeeld is trouwen in Bonaire, of één van de andere eiland aldaar, ook best wel populair. Je hebt verder geen specifieke papieren nodig wan bonaire is gewoon een Nederlandse gemeente.

Hoe heb je elkaar leren kennen?

Voor veel bruidsparen is dit iets wat tijdens het huwelijk terug moet komen in de bruiloft. Trouw je bijvoorbeeld voor de tweede keer, of hebben jullie elkaar online leren kennen via de beste date site?

Als je naar het buitenland gaat om te trouwen, moet je deze extra wensen wel ruim vooraf besprekend.