Turkse Lyra

Turkse Lyra inwisselen

Je gaat naar Turkije op vakantie waar natuurlijk een hele andere munt gebruikt in het dagelijkse leven als in de Europese Unie. Niet overal wordt namelijk zomaar de euro geaccepteerd, en je wilt natuurlijk vanuit het prachtige hotel dat je hebt geboekt, bijvoorbeeld Delphin Palace aan de Turkse Riviera, makkelijk met Turkse Lyra op zak uitstapjes maken en kunnen winkelen.

De Turkse Lira (Türk Lirası / TRY) is de munteenheid van de Republiek Turkije.

Het is essentieel als betaalmiddel voor een vakantie in Turkije.

Om te voorkomen dat je bij het wisselen van euro’s in lira in de gewone toeristenvallen terecht komt, heb ik hier alle belangrijke tips verzameld.

Ik breng elk jaar vele weken door in Turkije.

Ik ben echter nog steeds niet gewend geraakt aan de Turkse Lira.

Turkije heeft zijn eigen valuta. Het is niet anders.

Daarom is het een van de grootste problemen voor vakantiegangers en reizigers op lange termijn om goedkoop contant geld te krijgen in Turkije.

Zo eenvoudig is dat niet. De traditionele opties zijn het duurst!

Je kunt in de meeste toeristische locaties euro’s kopen, maar je krijgt het resterende geld terug tegen een zeer slechte wisselkoers in Lira. Dit betekent dat u veel meer betaalt voor uw aankoop dan nodig zou zijn geweest.

Sommige restaurants hebben kaarten met prijzen in lira en euro. Je kunt je waarschijnlijk al voorstellen welke hiervan duurder zijn.

Staatsmusea en bezienswaardigheden accepteren alleen Turkse lira als betaalmiddel. Met euro’s of dollars heb je geen kans.

Hetzelfde geldt voor kleine handelaren in de bazaars.