Dagje Uit

Vakantie met kinderen in Nederland

Een vakantie in Nederland doorbrengen met kinderen is altijd een heel goed idee. Nederland heeft veel te bieden zodat kinderen zich tijdens de vakantie niet hoeven te vervelen.
Helemaal bovenaan staan ​​natuurlijk de kilometers brede zandstranden langs de kust. Hier kunnen de kinderen naar hartelust ravotten, rennen, zandkastelen bouwen en natuurlijk zwemmen in de zee. Op veel plaatsen langs de kust zijn er extra uitgaansmogelijkheden, zoals speeltuinen, springkastelen of trampolines.
De stranden zijn in het hoogseizoen op veel plaatsen schoon en bewaakt. Strandbars en restaurants bieden alles wat kinderen en ouders nodig hebben tijdens een lange dag op het strand.

Excursies zijn ook snel gemaakt in Nederland. Het land is niet groot en er is altijd wel een recreatiepark, dierentuin of een leuk kindermuseum op korte afstand.
Over pretpark gesproken. Wat dacht u van een (korte) vakantie met dagelijkse toegang tot het attractiepark inbegrepen. Veel pretparken hebben ook een vakantiepark met veelal bijzondere accommodatiemogelijkheden. Vakantie- en recreatiepark Drouwenerzand is perfect voor kleinere kinderen tot 12 jaar en onverslaanbaar qua prijs / prestatie verhouding. Hier zit namelijk niet alleen de entree van het pretpark bij, maar ook friet, hamburgers, soep, fruit, drankjes en ijs. Vakantieplezier all-inclusive, zeg maar!

Bewegen

En Nederland is een fietsland. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om een ​​fietstocht te maken. Het land is vlak, de fietspaden zijn uitstekend aangelegd en fietsen zijn overal goedkoop te huur. Ook met kinderzitjes of speciale tandemaanhangers voor kinderen.
Wil je een hele vakantie met de fiets doorbrengen, dan vind je een meerdaagse fietsvakantie speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. U verblijft in 4-sterren hotels of in familiekamers van Stay-Ok-Hostels en de bagage wordt naar het betreffende hotel gebracht. De dagelijkse etappes zijn niet te lang en er zijn onderweg allerlei spannende dingen voor de kinderen.
De combinatie van fiets- en boottochten is altijd erg spannend voor kinderen. Een fietstocht overdag en ’s avonds terug om te eten en slapen.

Op een groot zeilschip beleeft u meer actie, en dus ook perfect voor tieners. Op de traditionele 2- en 3-masters kun je niet alleen over de schouders van de kapitein kijken, maar ook helpen ze aan te pakken tijdens het zeilen. U vaart in kleine groepen op het IJsselmeer en de Waddenzee, u heeft geen ervaring nodig. Er zijn ook zeilvakanties speciaal voor gezinnen met kinderen, ook leuk voor alleenstaande ouders.

Korting op evenementen en dergelijke

Voor een dagje uit met korting zijn er ook in Nederland verschillende aanbiedingen te vinden.

Ook verschillende attracties bieden vaak korting op bepaalde dagen.